7 éves a Bitcoin

2009. január 3-án generálta a bitcoin tranzakciók első blokkját Satoshi Nakamoto, amelynek Genesis blokk a neve (Block#0). A Genesis blokk az alapja minden további blokknak a bitcoin blokkláncban.

A Genesis blokkot a 2008-2009-es pénzügyi válság során bányászták ki és ez a blokk a következő szöveget tartalmazza: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks”
A The Times magazin címlapjáról való ez a sor, amely cikkben arról írnak, hogy Alistair Darling brit kancellár éppen azt fontolgatja, hogy egy második mentőcsomagot adnak a bankoknak. Állítólag nagyon kevés példány maradt ebből az említett újságból, egy a Bitcoin Nagykövetségen található Tel Avivban.

A szöveg blokkba foglalása, valamint a további részletek, amelyek az úgynevezett Satoshi leírásban találhatók arra utalnak, hogy a súlyos gazdasági válság és az ismétlődő kormányzati beavatkozások motiválták Satoshit egy olyan valuta létrehozásában, amely mentes minden kormány beavatkozásától.

Satoshi 2008. október 31-én publikálta a „fehér papírt” a Bitcoinról.

A Genesis blokk létrehozása óta a Bitcoin árfolyama egyszer rövid időre meghaladta az $1100 USD-t és jelenleg is $400 fölött mozog az árfolyama. A Bitcoint mint fizetőeszközt pedig ma már több ezer kereskedő elfogadja és egyre jobban terjed a világban.

Néhány érdekesség még a Bitcoinról:

  • Jelenleg 15 millió „érme” van forgalomban
  • Több mint 1 milliárd USD értékű befektetés történt már Bitcoinban
  • Több mint 50 intézmény foglalkozik a blokklánc technológiával, amelyet a Bitcoin inspirált.

Forrás: financemagnates.com

Köszönet DomiTeam-nek a linkért 🙂

További részleteket a Bitcoinról ITT olvashatsz.

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük