Binance – Lehetőségek tárháza

A Binance alapvetően egy crypto tőzsdének indult 2017-ben, de miután kicsit jobban megismertem, rájöttem hogy annál sokkal több. Csak hogy néhányat említsek, használható egyszerű pénztárcának, kereskedhetünk rajta crypto valutákkal, cserélhetjük őket egymással, számos befektetési/megtakarítási lehetőséget kínál és nem utolsó sorban saját bankkártyát is igényelhetünk hozzá, amivel itthon is vásárolhatunk és pénzt vehetünk fel bankautomatából.

Engem elsősorban a befektetési/megtakarítási lehetőségek fogtak meg, és persze az, hogy nagyon sokféle altcoint tudok itt vásárolni és tartani. A legjobb az benne, hogy amennyiben úgy döntök, hogy valamelyik coint szeretném hosszabb távon tartani – mert bízok benne, hogy emelkedni fog az árfolyama -, akkor sok esetben lehetőségem van ezeket lekötni és így még kamatot is kapok rá.

Többféle megtakarítási forma létezik. Vannak úgynevezett flexibilis megtakarítások, ami azt jelenti, hogy bármikor hozzáférek a pénzemhez, nem kell fix időre lekötnöm. A kamatot pedig napi rendszerességgel fizetik rá, vagyis kihasználhatjuk a kamatos kamatot 🙂 A kamat akár évi 6-10% is lehet attól függően, milyen coinban szeretnénk a megtakarítást. Ez akár USD alapú coin is lehet, aminél ugyebár jóval kisebb az árfolyamkockázat.
A fix időre lekötött megtakarításoknál viszont a kamat ennek akár többszöröse is lehet, de nyilván azokban az esetekben a kockázat is nagyobb, ami egyrészt a coinok árfolyamváltozásaiban rejlik.

Én például első körben BNB-t vásároltam, ami a Binance saját coinja, és nagy részét azonnal el is helyeztem egy flexibilis magtakarításba, amit BNB Vaultnak hívnak. Ennél a lehetőségnél nem csak BNB-t kapok kamatként, hanem más coinokat is, amik éppen bevezetésre kerülnek. Utóbbiakat lehet, hogy sosem vennék magamtól, vagy olyan kis mennyiségben nem tudnám megvenni, de sose tudhatjuk mikor melyiknek lódul meg az árfolyama. Valamennyi BNB-t pedig érdemes tartani a pénztárcán szabadon, mert lehetőség van beállítani, hogy a kereskedésért felszámított költséget BNB-ben vonja le, így még kevesebb lesz a költség, ami egyébként is viccesen alacsony, mindössze 0.1%.

Amennyiben még nincs fiókod a Binance-on, megköszönöm ha a következő linket használod a regisztrációkor: https://www.binance.com/en/register?ref=63915184
Ezzel támogatod a munkámat, mert így a kereskedéseid után fizetett jutalékból visszakapok valamennyit.

Amennyiben bármilyen kérdésed merül fel a Binance-al kapcsolatban, nyugodtan írj egy hozzászólást. Amennyiben tudok, szívesen segítek.

9 hozzászólás

    1. Szia, a legegyszerűbb mód a Trade/Covert menüpont. A felső ablakban kiválasztod, hogy milyen coint szeretnél elcserélni, az alsóba pedig azt, hogy mire szeretnéd cserélni. Majd a kettő közül valamelyik ablakba beírod, hogy mennyit, attól függően melyik coinban szeretnéd megadni a mennyiséget.

  1. Szia,Én már rég regisztráltam a Binance-ra.De jol önne egy kis segítség…pl.:Befizetés,hogyan érdemesebb,esetleg mi a legkézen fekvőbb amit érdemes csinálni azoldalon..Amúgy grat.,hogy újra indítottad a blogot.!

    1. Szia, Én fizettem be magyar bankkártyával és küldtem rá Bitcoint és XRP-t is másik walletről. Szerintem bármelyik jó. A legkézenfekvőbb pedig szerintem kihasználni a legtöbb lehetőséget, amit kínálnak. De erről inkább írok egy bejegyzést, hogy én hogyan használom.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük