BitCoin – A digitális valuta

A BitCoin (BTC) egy digitális valuta, egy olyan fizetőeszköz, amely nem függ egyetlen országtól és banktól sem. Ezen az oldalon találsz néhány információt, hogyan kezdj el BitCoin-t gyűjteni.

Mire jó a Bitcoin?

Mivel a BTC egy digitális valuta, ezért elsősorban az interneten tudod felhasználni. Egyre több weboldalon elfogadják már, mint fizetőeszköz. De az elmúlt években úgy elterjedt, hogy ma már külön bankautomatákat is telepítenek, ahol a BTC-t átválthatjuk forintra és kivehetjük. Továbbá vannak olyan Bitcoin pénztárcák, amelyekről közvetlenül bankszámlára vagy bankkártyára tudunk pénzt felvenni.

Hogyan gyűjthetek BitCoint?

Bitcoin pénztárcák

Ahhoz, hogy bármilyen módon Bitcoin-t gyűjthess, szükséged lesz egy Bitcoin pénztárcára. Ezekből ma már nagyon sok áll rendelkezésre, amelyek közül én sokat kipróbáltam és az eddigi tapasztalatok alapján az Uphold tűnik a legjobb választásnak.
Az Uphold-ról ITT olvashatsz bővebben, valamint a pénztárca használatához készítettem egy videót, amit ITT nézhetsz meg.

BTC-satoshi gyűjtés INGYEN Faucet oldalakon!

A BTC gyűjtésének két módja van. Az első a BTC-sathosi gyűjtés INGYEN az úgynevezett Faucet oldalakon. Ezek olyan hirdetési oldalak, ahol (általában) regisztráció nélkül tudsz BTC-t gyűjteni INGYEN! Csak annyit kell tenned, hogy meglátogatod az oldalakat – naponta akár többször is -, megadod a BitCoin címed (egy hosszú karaktersorozat, amit a Bitcoin pénztárcádban találsz), beírod a captcha kódot és a Claim, Collect.., vagy Get Reward gombra kattintva bezsebeled a BTC-satoshi-kat, amik legtöbb esetben azonnal egy úgynevezett gyűjtőpénztárcán lesznek, vagy heti rendszerességgel átküldik a Bitcoin pénztárcádra.
A gyűjtőpénztárca neve Faucetbox, amit nem kell külön megnyitnod, mert amikor erre küldik a pénzt, az első ilyen oldalnál megnyitják neked  automatikusan, amikor beírod a hirdetési oldalon a Bitcoin címed és ez a Bitcoin cím lesz a Faucetbox fiók azonosítója is. A Faucetbox-on beállíthatod, hogy mennyi satoshi összegyűlése után küldjék át automatikusan a BTC pénztárcádra.

Kattints IDE, hogy megnézd a legjobb faucet oldalakat! A listát folyamatosan frissítjük.

A gyűjtéshez segítségként készítettem egy videót is:

Ez a satoshi gyűjtés sokkal többet hozhat referáltak nélkül, mint a PTC oldalak, és mivel itt sok esetben közvetlenül a BTC pénztárcádra kapod a pénzt, ezért ha némelyik oldal ki is fogy, vagy eltűnik, akkor se veszíted el az összegyűjtött pénzed.

BitCoin bányászat

Szerkesztve 2016. február 10.
Sajnos az elmúlt 1 év tapasztalata alapján úgy tűnik, a bitcoin bányászat nem hoz nyereséget, mert túl sok tényezőtől függ a nyereségesség és sok esetben a költségek elviszik a profitot.

A BTC gyűjtés másik módja a bányászat. Ez régebben saját számítógéppel is megérte, de manapság már olyan kapacitás kell hozzá, hogy csak akkor éri meg a bányászat, ha külön erre a célra kialakított gépparkkal bányásszák. Viszont van egy olyan lehetőség, hogy ezekhez az úgynevezett bányásztársaságokhoz be lehet társulni. Ez annyit jelent, hogy Te vásárolsz egy bizonyos mennyiségű kapacitást, amiért a társaság megosztja veled a kibányászott BTC-t. Lényegében olyan mint egy befektetés, de itt is minden nap a BitCoin pénztárcádra kapod a pénzt közvetlenül.

Egyre több ilyen oldal jelenik meg a piacon, de vigyázni kell, mert nyilván ezek között is sok a csaló. Én jelenleg egy ilyen oldalt tudok ajánlani, amiről viszonylag nagy biztonsággal elmondható, hogy valóban ezt a tevékenységet végzi. Ez a Genesis Mining Ltd. Erről a lehetőségről később fogok bővebben írni, de IDE kattintva tudsz regisztrálni és amennyiben vásárolni szeretnél, használd a következő kódot és kapsz 2,5% kedvezményt.
Affiliate kód a 2,5% kedvezményhez: YOqW3c

BitCoin vásárlás / eladás, a Bitcoin mint befektetés

Ma már számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy Bitcoin-t vásároljunk vagy adjunk el. Én elég sok lehetőséget kipróbáltam már és az eddigi tapasztalataim alapján az  Uphold pénztárcát ajánlom mindenkinek, mert ezen pénztárcán keresztül hazai bankszámla vagy bankkártya segítségével tudunk Bitcoin-t vásárolni, egyszerűen a pénztárcánk feltöltésével. Valamint eladni is tudunk, egy egyszerű lehívással (kifizetés kérésével) a saját bankszámlánkra.

További hatalmas előnye még az Uphold pénztárcának, hogy több valutában is tárolhatjuk a pénzünket és a különböző valuták között díjmentes a váltás, vagyis mindig az éppen aktuális középárfolyamon váltanak. Ezért az Uphold nagyon jól használható valutákkal való spekulációra. Erről ITT olvashatsz bővebben.

További jó lehetőség Bitcoin eladására, hogy 2015. április 14-től a Neteller számládat is feltöltheted vele. Tehát a saját Bitcoin pénztárcádról a Neteller számládra is átrakhatod a pénzt, ami természetesen a Neteller pénztárcád devizanemében fog megérkezni. A feltölteni kívánt összeget is abban kell megadnod. Az így áthelyezett pénzt CSAK online vásárlásra, befizetésre használhatod, vagy átküldheted másik Neteller felhasználónak. Viszont a Net+ Prepaid MasterCard kártyával nem fogsz tudni vele vásárolni és nem is veheted fel ATM-ből.

Akik általam regisztrálnak a fent említett oldalak (faucet vagy bányászoldal) valamelyikére, azoktól én átveszem a megkeresett BTC-t. Ez ügyben keressetek meg email-en, skype-on vagy a Kapcsolat menüből küldött üzenetben.

49 hozzászólás

 1. Sziasztok!

  Hát akkor rakjuk rendbe, hogy mi is folyik a kripto világban… (jelenleg éppen korrigálás a még nagyobb emelkedés előtt 😉 )

  1. A Bitcoin hálózatban minél több a tranzakció annál jobban betelik az 1 MB-os blokkméret tárolója, ergo növekszik az ideje a konfirmálódásnak.

  2. A Bitcoin Cash lényegében Roger Ver és mocskos bandájának a piac manipulációra létrehozott altcoinja, melyet nagy kripto-cápák lévén még több pénz szerzésre használnak fel, nem mellesleg ez az ember hirdeti Amerika szerte, hogy a Bitcoin Cash az igazi bitcoin, az eredeti pedig el fog tűnni… és ezért ők minden marketinget és piac manipulációt megtesznek.

  Nos szerintetek melyik baráti kör Spameli tele 0 satoshi/Byte fee-s tranzakciókkal a Bitcoin hálózatot… csak nem Roger barátunk és csatlósai? De… és mit lát az emberiség? Marha olcsó és marha gyors a Bitcoin Cash, pont úgy működik mint ahogyan a normál Bitcoinnak kéne, ami jelenleg iszonyat lassú és iszonyat drága… (Ki(k) miatt is?)

  Viszont van a Bitcoin protokollnak egy olyan jól beépített tulajdonsága, hogy a rég óta nem konfirmálódott „szemeteket” 1-2 héten belül kilöki a mempool-ból pont azért hogy örökre ne ragadjon oda be semmi… így hát szépen elkezd kiürülni teret adva a tényleges tranzakcióinknak…

  Viszont érkezik hamarosan a Lightning Network nevű 2. rétege a Bitcoinnak ami lényegében egy oldallánc lesz és csak a tranzakciókat fogja küldözgetni a bányászok kikerülésével… onnantól állítólag napi több száz millió tranzakció is konfirmálódni fog pillanatok alatt… ez már működik a Bitcoin Testneten… viszont érthető okokból az éles rendszerre csak akkor lehet aktiválni ha ronggyá tesztelték… várjuk nagyon!

  Szóval nincs itt semmi probléma, csak a nagy bálnák manipulálják a piacot (napi 20-40 % esések / emelkedések), a kis emberek kárára… ilyen ez a kapitalista világ… simán kinyírná a 8 éves Bitcoin hálózatot a Bitcoin Cash érdekköre – csak a profit számít!

  Nos itt járunk most… remélem így már érthető, hogy mik történnek és miért…

  Boldog Karácsonyt 😉 – Jövőre (is) kripto lázban fog égni a világ, rengeteg a fejlesztés minden fronton 😉 Hajrá!!!!

  1. Köszönjük! Így már sokkal tisztább a helyzet. Szomorú, hogy valaki ennyire gátlástalan, és csak a saját hasznát tarja szem előtt. De ezek szerint akkor van még remény, később javulhat a sebesség, és csökkenhetnek a tranzakciós díjak. Akkor viszont érdemes várni az utalással, és mást használni addig.

   1. Pontosan ahogyan írod 😉 – Ki kell várni amíg elül a helyzet, ez nem maradhat így hosszabb távon.

    Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a magyar Variance blogot, egész elképesztő mélységekben is tárgyalja a kripto világ működését, összefüggéseit stb. Tehát akit érdekel mélyebben ez a világ, az kezdje el a cikkeket visszafelé olvasni időrendben:

    http://variance.hu/

    ( Remélem ez az oldal nem számít reklámnak 😀 )

 2. Egyre zavarosabb nekem is ez a történet. Miközben őrült módon emelkedik a BTC árfolyama (bár most éppen zuhan), a tranzakciós díjak is az egekbe szöknek, vagyis lényegében pont arra nem lehet használni a BTC-t, amire kéne, hiszen ilyen tranzakciós díjak mellett egyszerűen nem éri meg elutalni a pénzt. Ha meg nem tudod elutalni, akkor értéktelenné válik.

  1. Lehet, hogy az egész rendszer rossz, mert egyre nehezebb a bányászat, a költségét meg a felhasználóknak kell megfizetni? Valamit tényleg ki kéne találni erre: egyrészt az a cél, hogy elterjedjen, másrészt minél inkább terjed, annál inkább használhatatlan. Bár akkor meg lehet, hogy előbb-utóbb megint nem fogják annyian használni. Nem tudom, hová fog ez vezetni…

   1. Azt hiszem valamelyik nap olvastam hogy van akinél pending több mint egy hónapja,baromira nem lesz ez így jó,épp most néztem a sajátom, öt nap telt el és egy megerősítést sem kapott a hatból,a másik meg még meg sem jött. Szánalmas.

 3. Azt nem tudom, hogy az árfolyam meddig fog még emelkedni, de ha a tranzakciós díjak párhuzamos emelkedésére nem találnak ki valamit, akkor a Bitcoin csak a spekulánsok játszótere lesz, és nem fizetőeszköz. Rajtuk kívül ki fog 5000 Ft-ot fizetni egy utalásért, meg várni napokat amíg megérkezik? Én biztos nem, inkább választok más valutát, pl. Litecoint. Csak azt meg elég kevés helyen fogadják el.

   1. Személy szerint két tranzakcióra várok már egy hete,az egyiket meg sem kaptam,a másik meg azóta is pending,egyszóval jelenleg a btc egy rakás ****t sem ér.

   2. Én meg a Coinbase-en gyűjtöm jelenleg, de nem tudom elutalni, mert közben folyamatosan nő a tranzakciós díj is (Jelenleg 0.002 BTC ($31.5) – nemrég még 0.0004 BTC volt – és kb. 24 $-om van) Csak azt nem értem, hogy ha most csökken az árfolyam, akkor miért nő még mindig a tranzakciós díj?

    1. Én a freebitcoin.in oldalon gyűjtöm,csakis azért mert 3000 satoshi az auto withdraw heti egy alkalommal vasárnap. Persze eddig ingyenes volt. Mindent oda szoktam küldeni.

    2. Az is jó ötlet, bár a CoinPot-on meg 2000 satoshi a díj 0.001 BTC alatt, afölött meg ingyenes. De ha így folytatódik, szerintem nekik is muszáj lesz többet levonni. Én csak azért gyűjtöm Coinbase-en, mert az egyik faucet oldal csak oda fizet. Amikor elkezdtem még 0.0003 volt a díj, most meg majdnem a tízszerese. Bár ott változó (nem fix, mint az Upholdon), de gyakran nézem, és egy ideje nem megy lejjebb, csak feljebb.

    3. A CoinPot ajánlását visszavonom, azt olvastam, hogy scam lett. De jelenleg nem is elérhető az oldal. Az egyik PTC oldalon írták, amelyik egy ideje a CoinPot-ot használta a kifizetések teljesítésére, hogy csökkentség a tranzakciós díjakat. Így már érthető, hogy hogyan lehettek ilyen alacsonyak a díjaik.

 4. Üdv!

  Van valakinek elképzelése hogy a btc hány dollárig emelkedhet még? Csak mert már így is durva az árfolyam,ami persze nekem jó,csak a pofáraesést nem díjaznám. 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük