Bitcoin – Aktiválódik a Segwit augusztus 1-én

Update: egy kedves olvasóm jelezte, hogy időközben megjelent egy új cikk a témával kapcsolatban, abban talán egyszerűbben elmagyarázza a srác, hogy mi is fog történni.

Bitcoin: Mi fog történni augusztusban és mi TÖRTÉNHET később?

Őszinte leszek. Annyi hír jelent már meg ezzel kapcsolatban, hogy lényegében már fogalmam sincs, mi is fog történni pontosan. Ha minden igaz, akkor ketté fog szakadni a blokklánc, vagyis két új bitcoin lesz, amit viszont nem mindenki támogat. A Coinbase pl. egyértelműen kijelentette, hogy ők nem támogatják az UAHF-et (vagyis a két új bitcoinból az egyiket Bitcoin Cash/BCC), tehát ha valaki abból is szeretne tárolni augusztus 1 után, akkor sürgősen mentse át a coinbase számlájáról a bitcoint egy másik pénztárcára, mivel a két bitcoin nem lesz kompatibilis egymással, tehát egyikből nem lehet közvetlenül a másik blokkláncba bitcoin küldeni. Az Uphold nem adott ki újabb közleményt ezzel kapcsolatban, szóval elvileg náluk nem lesz probléma, de a biztonság kedvéért én inkább USD-ban tárolom az ott tartott pénzt.
Szerk: az új infók alapján viszont úgy tűnik mégis érdemesebb BTC-ben tartani.

Ha többet szeretnétek megtudni erről a témáról, ajánlom figyelmetekbe a variance.hu blogot. Ott a srác elég jól elmagyaráz mindent, bár nekem még így is kicsit zavaros a kép 🙂
Az alábbi két linken találtok információkat konkrétan ehhez a témakörhöz:

Bitcoin: UASF(BIP148) vs SegWit2x. Egyre nagyobb a FUD…

Tudom nem kéne, de ez annyira jó…

Közzétéve:
Bitcoin kategóriába sorolva

11 hozzászólás

 1. Azt azért tegyük hozzá az egész hardforkhoz, hogy ez teljesen egy magán akció és egyáltalán nem ezt beszélték meg a Konszenzus konferencián. Pont az volt a lényege, hogy a hardforkot elkerülje a Bitcoin és ne váljon ketté mint anno az Ether.

  Az hogy most egy „lázadó” csoport ezt megcsinálja, az az Ő saját akciójuk, ehhez a „nagy bitcoin” fejlesztőinek semmi köze. Olyan ez az egész mintha én eldönthetném a bányász kapacitásom miatt, hogy létrehozok egy 3. Ether láncot mert megtehetem… ahhoz sem lenne az eredetinek semmi köze.

  Sajnos ez a Jihan Wu látjuk ezt is megtehette, gyakorlatilag pénzt kreált a semmiből, amolyan Kínai FED 2.0 a Kryptovilágban 😀

  De jól tudjuk mennyi az értéke egy olyas valaminek amit ingyen odalöknek mindenkinek… ez egy AltCoin lesz és az is marad mindörökre, remélhetőleg elfelejtjük nagyon hamar és ez is csak egy piacot befolyásoló vadhajtásként él majd az emlékeinkben…

  Ámen 😀

 2. Illetve a freebitco.in is írt,bár lehet hogy rosszul értelmezem,de nekem nem jött le hogy melyik bitcoin variációt fogják támogatni.

  Recently, there have been discussions about the possibility of a bitcoin hard fork happening so we wanted to address the issue for users who have their coins stored with us.

  If there is a hard fork, we shall always follow the longest chain (the chain with the most proof of work) as our primary coin. Bitcoins on the secondary chain however, will be made available for withdrawal by users after there has been a clear winning chain. So for each satoshi that users have with us, they will receive 2 (or more if there are multiple forks), one on the longest chain and one in the minority chain/s.

  If there is a chance of a hard fork being successful and causing disruption to the network, we shall pause all deposits and withdrawals before the scheduled hard fork time and resume them only after there has been a clear winning chain

  1. Kicsit furán fogalmaz ezzel a „nyertes lánccal”, de itt is azt írják, hogy mindkét érme elérhető lesz, vagyis ki fogod tudni kérni, az pedig hogy melyikkel folytatják, a hardfork után derül ki. Mármint hogy melyik lesz a nyertes 🙂

 3. Én személy szerint nem koztáztatok meg egy esetleges ezzel járó árfolyamzuhanást. Megtartom USD-ben,mert ha most átváltom akár hatalmasat is bukhatok rajta.
  Ne tudom ti hogy vagytok ezzel?

  1. Szerintem a hardforkkal kapcsolatos bizonytalanság már lefutott és miután a segwit nagy támogatottságot kapott, a piac megnyugodott és mint látod szépen emelkedik a bitcoin. A hardfork már csak egy technikai végrehajtása annak, amiről döntöttek, nem gondolnám, hogy ez befolyásolná az árfolyamot. Persze lehet tévedek. Én valamennyit azért megtartok BTC-ben már csak a kíváncsiság kedvéért is, hiszen így ingyen kapunk BCC-t és nem tudhatjuk mi lesz belőle.

 4. igen, ezt most olvastam éppen,
  Kvázi úgy kell kezelni, hogy a ViaBTC ajándékba ad minden bitcoin tulajdonosnak pont annyi BCC nevű altcoint, amennyivel éppen rendelkezik bitcoinban.

  de azt írtad usd ben tárolod, akkor nem járnánk jobban ha btc ben tartanánk? mert ha usd ben van nem kapunk ilyen coint, vagy rosszul gondolom?

 5. Ez a gyakorlatban mit jelent? „ketté fog szakadni a blokklánc”
  upholdon mondjuk ha van valakinak btc akkor az 3 felé fog menni 1. után?

  1. A frissítésben linkelt cikkben a srác azt írja, hogy lényegében annyi fog történni 1-én, hogy létrejön egy BCC nevű altcoin, amiből mindenki fog kapni annyit, amennyi BTC-je lesz abban a pillanatban, amikor a hardfork végrehajtódik. De természetesen megmarad a BTC is, tehát még jól is járunk ha jól értelmeztem. Hogy ezt az Uphold hogyan oldja meg nem tudom, de feltételezem létrejön egy BCC nevű kártya és oda kapjuk. De ezt majd csak akkor tudjuk meg, amikor lezajlik a hardfork.
   Idézem:
   „Mi FOG történni augusztusban:

   A ViaBTC elkerülhetetlenül végrehajtja a Bitcoin blocklánc hardforkját 2017 augusztus 1-jén 12 óra 20 perckor (UTC időzóna szerint). Ekkor létrejön a Bitcoin Cash nevű fizetőeszköz, ami (lévén hardfork) un. “airdrop” elven landolni fog mindenkinél, aki éppen akkor rendelkezik bitcoinnal. A “Bitcoin Cash” egy altcoin, ezt senki sehol nem tagadja. Kvázi úgy kell kezelni, hogy a ViaBTC ajándékba ad minden bitcoin tulajdonosnak pont annyi BCC nevű altcoint, amennyivel éppen rendelkezik bitcoinban. Hogy miért teszi ezt? Mert abban reménykedik, hogy a fel tudja azt futtatni és képes lesz a BCC nem csak együtt mozogni a BTC-vel, de akár értékben meg is haladni azt. Ezzel azonban itt és most SENKINEK nem kell foglalkoznia. Akinek van BTC-je, annak lesz BCC-je és pont. Ez egy altcoin. Majd elválik, hogy mire lesz jó. Van benne ugyan potenciál, de ennél több szót ez az augusztusi hard-fork téma NEM ér.”
   Forrás: http://variance.hu/bitcoin-mi-fog-tortenni-augusztusban-es-mi-tortenhet-kesobb/

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük