Bitcoin – merre tovább?

Ahogy azt az előző bejegyzésben írtam, a kereskedésben legtöbb esetben a saját stratégiámra hagyatkozok, ami teljes egészében technikai elemzésen alapul. Viszont ettől függetlenül van egy információ forrás amit használok, ez pedig a twitter. De ezt leginkább olyan információk gyűjtésére használom, hogy például milyen coin/token a legnépszerűbb jelen pillanatban, hiszen amit sokan figyelnek, azon nagy valószínűséggel nagy volumen várható, így könnyebben elcsíphetek szép trendeket. Éppen ezért olyan embereket követek, akik ismertek a cryptoban és sok követőjük van. Mint pl. MMCrypto, TheMoonCarl, CZ_Binance és Elon Musk. Nem kis szerencse, hogy novemberben pont elcsíptem CZ_Binance egyik postját, amiben arról írt, hogy megvállnak az FTT tokenektől az akkor még csak szűk körben ismert hírek okán. Ennek köszönhetem, hogy az FTX-en tartott tőkém nagy részét még időben ki tudtam kérni és meg is kaptam. De erről még valószínűleg írni fogok.

Amiről most szeretnék írni, az egy tegnapi post, amit MMCrypto tett ki, ez pedig egy kép a Bitcoin chartról és egy mondat. Itt szeretném leszögezni, hogy az amit ebben a bejegyzésben írok, a legkevésbé sem tekinthető befektetési tanácsadásnak, csupán az emberek reakciói miatt osztom ezt meg. Íme a kép:

Magyarul ez azt jelenti, hogy ez egy olyan zászló, ami emelkedést jelezhet elő, amennyiben fölfelé tör ki belőle az árfolyam.

Ez a post nem kis vitát váltott ki, ugyanis egyből megjelent az ellen tábor, akik szerint ilyen „bull flag” szignál nincs is, és szerintük most esés várható. Na ezért mondom én azt, hogy nem igazán szabad olyan információk alapján kereskedni, amit bárhol lát az ember, mert mint látjuk, még a profi kereskedők is ellentmondanak egymásnak. És pontosan ez látszik a charton egyébként, hiszen pont azért oldalazik az árfolyam ilyen szűk sávban, mert ezt a bizonytalanságot mutatja. Aztán egyszer csak jön egy hír, amire valószínűleg sokan reagálnak majd és akkor fog eldőlni, melyik irányba is megyünk tovább. Egyébként ma is lesz egy ilyen hír 14:30-kor, ami az USD-vel kapcsolatos és akár már ez is megmozdíthatja a piacot, ugyanis a mai napon szinte alig mozgott valami, szóval látszik hogy kivárás van.

Várjuk a híreket és csak óvatosan a kereskedéssel. Csak annyit kockáztass, aminek az elvesztése nem fáj.

Közzétéve:
Hírek kategóriába sorolva

4 hozzászólás

  1. Egyébként erre az alakzatra én eddig nem kereskedtem, de nem is olyan régen figyeltem fel rá, mert az aranynál láttam ugyanilyet napos charton és az január elején tört ki fölfelé. Úgyhogy most visszanéztem a Bitcoin chartot és az elmúlt 3 évben elég sok ilyen alakzatot véltem felfedezni amik szintén trendirányba törtek ki. Hmmm, itt az ideje, hogy ez is bekerüljön a repertoárba, de egyelőre teszt jelleggel 😉

  2. A mai hír összességében jó volt a crypto piacnak, az USD-nek már nem annyira. De pont ez az, ami miatt kicsit elmozdultunk fölfelé. Van ahol jobban, van ahol kevésbé.
    Egyébként érdekes, de ugyanez a zászló forma látható az ETH charton is. Kíváncsi vagyok mi lesz a folytatás.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük