Elindult az új Blogom!

Sziasztok!

Szeretettel üdvözlök mindenkit az új blogomon! Mivel a régi csak egy sima weblap volt, így elég nehézkes volt a posztolás és ugyebár nem is tudott senki hozzászólni a bejegyzéseimhez. Ráadásul szinte minden változtatásnál a HTML-ben kellett túrkálnom.

Ennek most vége, mert a WordPress blogmotorját használva immáron minden bejegyzésemhez hozzászólhattok, sőt van egy élő üzenőfalam (chat box) is, ami minden oldalon megjelenik, így a gyors és friss információkat bárki megoszthatja a többiekkel. A másik nagy előnye ennek az új blognak, hogy nekem is sokkal könnyebb a dolgom a bejegyzések megírásakor és Ti is sokkal könnyebben megtalálhatjátok majd amire kíváncsiak vagytok. A bejegyzések kategóriákhoz lesznek rendelve és egy bejegyzés több kategóriához is tartozhat. Így pl. a napi hírek szerepelni fog a Hírek kategóriában és minden olyan program kategóriájában, amelyről a hírekben említést teszek. Tehát ha Ti kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen bejegyzések születtek egy adott programhoz, akkor csak annyit kell tennetek, hogy az oldalsávban a Kategória boxból  (vagy a bejegyzések végén) kiválasztjátok a megfelelőt és máris kilistázza az összes bejegyzést a választott kategóriához. Ebben első helyen (vagyis utolsó, mert a listázás dátum szerint történik és mindig a legújabbat látjátok először) az adott program részletes leírása lesz, utána pedig minden azzal kapcsolatos bejegyzés. Mint pl. segédanyagok, újabb információk, friss hírek stb. Ezen kívül pedig még számtalan keresési és szűrési lehetőség van. Idővel kitapasztaljátok és meglátjátok milyen szuper.

Az első (középső) oldalsáv tetején van a hírlevél felírató. Ez a feedburner által kínált ingyenes szolgáltatás, ahol feliratkozhattok a blog hírcsatornájára, valamint a hírlevélre. Sajnos itt manuálisan nem tudok hozzáadni email címeket, ezért megkérek mindenkit, akik a másik blogomon fel voltak iratkozva a hírlevélre, hogy itt is iratkozzanak fel újra. Továbbá ezt ajánlom minden kedves látogatómnak, aki szeretne értesülni a legfrissebb hírekről. Ez a hírlevélküldő naponta egy levelet fog küldeni egy előre megadott időpontban (ez most reggel 5 és 7 óra között van magyar idő szerint), amiben az előző nap legújabb bejegyzéseinek rövid kivonatát olvashatjátok. Amelyik hír esetleg érdekesnek bizonyul, arra rákattintotok és máris olvashatjátok itt a blogon.

A hírlevél felírató alatt van a kereső box, ahol bármilyen szóra vagy kifejezésre rákereshettek és kilistázza a talált bejegyzéseket. Ebben a sávban látjátok az általam ajánlott oldalak bannereit, ezalatt pedig az éppen futó programok részletes leírásai lesznek kilistázva ABC sorrendben, alatta pedig (hamarosan) azon ajánlott programok listája lesz, amelyekhez készült segédanyag. Vagyis azokat a bejegyzéseket találjátok itt meg, amelyek a segédanyagokat tartalmazzák.

A másik oldalsáv tetején pedig beépítettem egy nyelvválasztót, hogy minden elérhető nyelven tudjatok olvasni. Ez alatt van az üzenőfal, ahová jelenleg bárki írhat. Ha esetleg túl sok spam érkezne a későbbiekben, akkor regisztrációhoz fogom kötni a hozzászólásokat, de egyelőre ismerkedhet vele bárki. Ugyan ez érvényes a bejegyzések utáni hozzászólásokra is. Jelenleg azokhoz is bárki hozzászólhat. Mondjuk itt van beépítve egy spam szűrő, tehát elvileg ez megoldja majd ezt a problémát.

Szintén a második oldalsávban lesznek kilistázva a legutóbbi hozzászólások, amelyek a bejegyzésekhez (oldalakhoz) érkeznek. Valamint itt láthatjátok az oldalam látogatottságát, amelyet jelenleg két módon íratok ki. Az egyik azt mutatja milyen régiókból érkeznek a látogatók, a számláló pedig az oldal megjelenítések számát mutatja. Remélem, hogy nagyon népszerű lesz a blogom 🙂 Van egy naptár, amiben dátum szerint is látjátok mikor készültek bejegyzések és végül egy archívum, hónapokra bontva.

Remélem tetszeni fog az új NJM – Blog és megtaláltok megtaláltok majd minden információt, ami a hasznotokra lesz.

Hamarosan jelentkezem az friss napi hírekkel…

Közzétéve:
Hírek kategóriába sorolva

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük