Trading tervem

A legnélkülözhetetlenebb tulajdonságok egyike a kiegyensúlyozottság. A lelki egyensúly ezen állapota, amelyik képessé teszi a tradert, hogy bármilyen helyzettel higgadtan szembeszálljon, reménytől és félelemtől nem befolyásolva cselekedjék, elsődleges feltétele annak, hogy a kríziseken is úrrá tudjon lenni.”
Jesse Livermore: A játékok játéka

Újfent sok idő telt el, mióta utoljára jelentkeztem, de idén valahogy úgy voltam vele, hogy semmit nem szeretnék elkapkodni. Kemény éven vagyok túl és amíg nem állt össze teljesen a kép, addig nem éreztem úgy, hogy írnom kellene. Mostanra viszont eljutottam arra a szintre, hogy végre kiegyensúlyozottan tudok kereskedni és elmondhatom, hogy ez egy tök jó játék 🙂 Még én is alig akarom elhinni, hogy több mint 10 év munka után eljutottam ide, ezért is halogattam az írást.

Most viszont azzal indítok, hogy megosztom veletek a Trading tervem, ami tartalmazza a kereskedési stratégiámat is. A terv IDE kattintva nyilvánosan elérhető bárki számára a Google drive-on.

Hosszú évek tapasztalata, rengeteg munka és egy kis csodalény, a varázsgomba 😀 eredménye az a Trading terv és stratégia, amivel jelenleg kereskedek. Már nagyon sokféle kereskedési stratégiát teszteltem, próbáltam, amik igazából mind működtek, de nekem valamiért nem tetszett, hogy mindegyikben volt valamennyi bizonytalanság. Mint pl. nem mindegy hogy húzol egy trendvonalat, hogyan jelölsz ki támaszokat és ellenállásokat stb. Aztán persze ott van, hogy ezekhez milyen indikátorokat használsz és mennyit, hogyan határozod meg a trendet stb. Én mindig is valami olyat akartam, ami egyszerű, amivel rövid idő alatt el tudom dönteni, hogy belépjek-e a piacra vagy sem. És nem utolsó sorban olyan stratégiát szerettem volna, amelyiknél valamilyen módon előre tudom jelezni, hogy mikor és hol kell belépni és be tudok adni előre egy megbízást, hogy hol nyíljon meg a pozíció, és ne akkor kelljen azonnal gyorsan dönteni, amikor már ott a szignál.

Szóval így született meg ez a stratégia, amit én szívesen megosztok veletek, hogy lássátok mi alapján kereskedek. Sokan valószínűleg nem fogtok belőle érteni semmit, vagy csak keveset, hiszen ezt teljes mértékben én dolgoztam ki saját magamra, a saját tapasztalataim alapján és amikor kell, finomítom.

Ha bármi kérdésetek van, ne tartsátok magatokban 😉

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük