Új év új remények

Nagyon hosszú kihagyás után újra itt vagyok és a terv az, hogy most már maradok is jó sokáig. Bizonyára vannak akik még emlékeznek rá, hogy a 2017-es év mennyire rosszul sikerült és utána a 2018 is ezt a tendenciát követte, aminek köszönhetően a tőkém nagy része odalett. Ezért arra kényszerültem, hogy újra alkalmazottként dolgozzak, először csak mellékállásban, aztán végül főállásban. 5 év kellett ahhoz, hogy mind lelkileg mind anyagilag összeszedjem magam és újra talpra álljak, és végül 2022 év végén felmondtam a munkahelyemen. Ez a post most arről fog szólni, hogyan jutottam el idáig.

Új év új remények. Nem véletlenül választottam ezt a címet ennek a bejegyzésnek. Ugyanis ez az a mondat, amit nagyon gyorsan el kell felejteni és törölni az elménkből. Mert ez azt erősíti bennünk, hogy kevesek vagyunk ahhoz, hogy változtassunk az életünkön és boldogabban éljünk. Kvázi abban bízunk, reménykedünk, hogy valami vagy valaki rajtunk kívül álló fogja megváltoztatni az életünket. Ami persze gyakran elő is fordul és olyankor még jobban elhisszük ezt és még inkább azt fogjuk magunkról gondolni, hogy nem vagyunk képesek rá. Sajnos nincs pusztítóbb annál, mint amikor lebecsülöd Önmagad és bűntudatot érzel. Mert ez magával hozza a félelmet a jövőddel kapcsolatban és pont a félelem az, ami meggátol abban, hogy szabadon szeress és boldogan élj…

Az a vicc, hogy én ezt már régóta tudom, mégis képes voltam újra és újra belelépni ugyanabba a ka..ba 🙂 Viszont a múlt évben valami átkattant bennem és végre elkezdtem komolyan elhinni, hogy Én vagyok az egyetlen, aki változtatni tud az életemen. Ezért egyre több időt és energiát fordítottam arra a tevékenységre, amit már nagyon régóta gyakorlok és fejlesztek, ez pedig a kereskedés a crypto piacokon.

A 2021-es év nagyon szépen indult a crypto piacon (ekkor jelentkeztem újra a blogon), de aztán májusban jött egy jó nagy pofon. Aztán júliusban újra megindultak szépen és jöttek a nagy jóslatok, hogy meddig mehet a piac, de végül 2022 megmutatta nagyon sok embernek (nem csak a crypto piacon), hogy a reménykedés bizony édes kevés és nagyon sokan nagyon sok pénzt veszítettek. Nyilván én is veszítettem, de szerencsére messze nem annyit, mint amennyit a piacok zuhantak. Ugyanis ennél a zuhanásnál elhatároztam hogy nem adom fel újra, hanem inkább egyre több időt fordítottam a kereskedési stratégiám fejlesztésére. És végül sikerült egy olyan stratégiát megalkotnom saját magamnak, ami még azon a „halott” piacon is működőképes volt, amikor szinte alig mozdult valami. Ekkor kezdtem végre komolyan hinni magamban és még több energiát fordítottam rá. Így jutottam el 2022 év végére arra az elhatározásra, hogy felmondok a munkahelyemen és főállású crypto trader leszek. A legdurvább az, hogy amint ezt bejelentettem a munkahelyemen novemberben, egy hét múlva csődbe ment az FTX (akkor a világ második legnagyobb crypto tőzsdéje), ami a már ébredező piacot még mélyebbre taszította és lényegében minden megállt. Ezen a ponton akár kétségbe is eshettem volna és hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem éreztem újra félelmet a jövőmmel kapcsolatban. De amikor az ember eljut arra a szintre, hogy valóban képes megbízni és hinni Önmagában, akkor már nem is olyan nehéz eltüntetni ezt a félelmet.

És igen, végre újra itt vagyok és elmondhatom, hogy élvezem a kereskedést 🙂 Tehát mostantól ez a blog valóban blog lesz és arról fog szólni, hogy miként alakul az életem és nem csak a kereskedés terén. Mostantól a saját kezemben tartom a jövőmet és senki másra nem bízok egy fillért se, ezért nem tervezek foglalkozni a jövőben olyan programokkal, amik szépeket ígérnek. Elég sok pénzt veszítettem ilyenekkel, legyenek vele boldogok. Viszont olyan lehetőségeket továbbra is fogok ajánlani, amik nem kerülnek semmibe, viszont bárkit előrébb vihetnek a siker felé. Sok sikert és kitartást kívánok magamnak és mindenkinek 🙂

Befejezésül egy idézet az egyik kedvenc könyvemből:
Létezésünk lényege a szeretet. A szeretetnek pusztán anyagi ok nem lehet akadálya. Ennélfogva hiszünk abban, hogy a tudatnak nincsenek korlátai, nem létezik lehetetlen, és elvileg minden betegség megfordítható. És mivel a szeretet örök, a halálra sem kell félelemmel tekinteni.

7 hozzászólás

  1. Hello ismet ezen a feluleten. Mindig is nagyon szerettem olvasgatni a posztjaidat,most meg ebben a most indulo cripto tendenciaban meginkabb varom a megerzeseidet. Remelem sokmindent tanulok toled. Udv. a hajo fedelzeten!

  2. Üdv Zsolt!

    Soha nem adni fel. Örülök, hogy újra a színen, épen, egészben!
    Várom a fejleményeket és drukkolok, mint mindig!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük