Uphold – Az egyik legjobb bitcoin pénztárca

2014 óta működik ez a BitCoin pénztárca (a bitcoin egy digitális valuta, ITT olvashatsz róla bővebben). Először Bitreserve néven volt ismert, majd 2015-ben váltottak az Uphold névre.

Hatalmas előnye az összes többi bitcoin pénztárcával szemben, hogy a pénztárcára kapott bitcoint (BTC) ingyen átválthatod más fizetőeszközre (jelenleg a pénztárcán elérhető 25 valutára és 4 nemesfémre). Ez pedig azért nagyon jó, mert ha van egy üzleted, ahol elfogadod a bitcoint mint fizetőeszköz, de nem akarod bevállalni az árfolyamkockázatot (mivel a bitcoin árfolyama elég nagyokat tud változni), akkor egyszerűen átváltod a pénztárcádon belül USD-ra vagy éppen EUR-ra és attól kezdve abban lesz tárolva.

További előnye, hogy másik Uphold pénztárcára ingyen küldhetsz valamint másik Uphold pénztárcáról ingyen fogadhatsz pénzt, vagyis nincs semmilyen tranzakciós költség!

Ezen kívül küldhetsz bitcoint a bitcoin hálózaton keresztül másik bitcoin címre és ebben az esetben is csupán a bitcoin hálózat használatának minimális díját kell kifizetned.

Én 2015 május óta használom és pontosan azért, mert a T4eo-n érkező BTC befizetéseket mindig az aktuális árfolyamon átválthatom dollárra. Így ha véletlenül esik a bitcoin árfolyama, akkor sem veszítek vele. Persze nyilván az emelkedésből sem profitálhatok így, de mérlegelni kell, hogy kockáztat az ember vagy a biztonságot választja.

További előnye még, hogy a számla feltölthető banki átutalással és bankkártyával is, vagyis nem kell pénzváltókon keresztül bitcoin-t vásárolnunk, valamint amennyiben lehívást szeretnél kérni, azt is megteheted bankszámlára (jelenleg SEPA utalással).

Az Uphold pénztárca használatához készítettem egy videót, amit ITT nézhetsz meg.

161 hozzászólás

  1. Sziasztok, BTC-ben van a számlámon pénz. Azt kérdezem, hogy kiutalás előtt át kell-e váltani euróba?
    köszi

  2. Sziasztok, véletlenül létrehoztam még egy Bitcoingold kártyát, ez most 0 hiába van a másikon pénz, ezt el tudom valahogy végleg tüntetni? vagy csak a kedvencekből, ?
    köszi

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük