Uphold – Forgatókönyv Bitcoin hard fork esetén

Csak most vettem észre az új hírt az Uphold blogon, miután tegnap értesültem domiteam-től egy esetleges bitcoin hard fork-ról. A Bitcoin hard fork egy olyan esemény, amikor egy új blokklánc jön létre, erről bővebben a Bitcoin bázis ezen cikkében olvashattok.

Természetesen ez az esemény jelentősen befolyásolhatja a Bitcoin árfolyamát, amire igyekeznek felkészülni a különböző bitcoin tőzsdék és pénztárcák, így az Uphold is. A március 30-án megjelent hírben arról írnak, hogy egy esetleges hard fork esetén (mert nem biztos, hogy bekövetkezik) a Bitcoin kifizetéseket és a Bitcoin kereskedést ideiglenesen leállítják, amíg nem rendeződik a helyzet és ki nem alakul az új irány. Ez pár órától akár pár napig is eltarthat, senki sem tudja előre megmondani. Továbbá, mivel az altcoinok (Ether és Litecoin) is kapcsolódnak a Bitcoinhoz valamilyen szinten, ezért azok kereskedését is leállítják az adott időre (de csak a kereskedést).

Az ilyen esetekre jó nagyon az Uphold, ugyanis a Bitcoint bármikor átválthatjuk más devizára, így az esetleges nagyobb árfolyamváltozás nem lesz hatással a pénzünkre.

1 hozzászólás

  1. Remélem ez egy jó figyelemfelhívás az egész BTC fejlesztői közösségnek, hiszen már 1 éve megy az adok-kapok a blokkméret növelés körül és nem tudnak a „nagyok” megegyezni… lám a Bitcoin Unlimited már alapból megoldotta ezt… ha van akarat akkor mindent lehet.

    Abban reménykedik mindenki, hogy nem jön létre ez a szakadás, mert az hátrányosan befolyásolná a „normál” BTC árfolyamát is… ugyanilyen hard-fork volt az ETHER-nél is, abból is már 2 van… ETH és ETC, lám az egyik 45 dollár körül van, a „kicsi” meg 3 dollár körül…

    Szóval várunk és figyelünk… még szerencse hogy az UpHold-on csak 1 kattintás és már az USD-ben van a pénzünk…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük