Uphold – MasterCard kártyát igényelhetünk

Egy újabb fantasztikus újítással állt elő az Uphold. Mostantól igényelhetünk egy virtuális MasterCard bankkártyát az Uphold fiókunkban, ami lényegében teljesen egyenértékű egy normál bankkártyával, leszámítva azt az apróságot, hogy pénzt nem tudunk vele felvenni ATM-ből. A kártya az USD kártyáról tölthető fel. A minimum feltöltés $5, a maximum $2,500 +3% fee. A virtuális kártya hátránya továbbá, hogy bizonyos helyek korlátozva vannak, vagyis nem tudunk vele bárhol fizetni, így például szerencsejáték és sportfogadással foglalkozó oldalakon és ha jól értelmeztem, akkor más online processzorra sem tudunk vele pénzt feltölteni. Ellenben használható online vásárlásra például az Amazonon vagy más hasonló webáruházban.

A kártya igényléséhez kattints az USD kártyádra, majd a “Spend with Virtual Mastercard” ikonra. Beírod az összeget, esetleg egy leírást a kártyához (ez opcionális), pipa a felhasználói feltételekhez és katt az „Issue Card” gombra. Ezután megjelenik a kártyád, amin minden információt megtalálsz, ami az online fizetéshez kell.
Tipp: a kártya száma melletti kis zöld ikonra kattintva tudod a vágólapra másolni a kártyaszámot.

Ha még nincs Uphold pénztárcád, kattints IDE és hozz létre egyet. Az Uphold használatához ebben a videóban találsz segítséget: Uphold használata

11 hozzászólás

 1. Sziasztok.
  a uphold virtualis kartyarol hogyan tudok az upholdra tenni penzt hogy tudjak pl BTC-t venni?

  1. Nincs éves vagy havi díja, mert ez nem fizikai kártya. Ahogy a cikkben írom, a kártya feltöltésekor kell fizetni 3% díjat minden alkalommal.

 2. Kedves Admin! Gondolkodom a kipróbálásán, azonban előtte szeretnék információt kérni olyan személytől -akár Tőled, akár mástól, aki már használja, s olvassa eme sorokat-, hogy melyek azok a webshopok, ahol biztos, hogy elfogadják a használatát? Egy ismerősöm állítólag kipróbálta és a g2a.com-on nem tudott fizetni, a papypal számlájára való feltöltést pedig a paypal „érvénytelen kártya” üzenettel utasította el a rendszer.
  Az Uphold weboldalán megtaláltam ugyan egy listát, hogy melyek azok a „kereskedelmi kategóriába” tartozó üzletek, melyeket kizártak a virtuális mastercard használatából, de hogy az egyes üzletek MCC-kódját (Merchant Category Code) hogyan ellenőrizhetném, azt nem találtam…

  1. A cikkben írtam, hogy online processzorokat (mint pl. a PayPal) nem lehet vele feltölteni. A g2a.com-ot nem ismerem, nem tudom ott miért nem lehet fizetni.

  2. Én csak vonatjegy vásárlásra és számla befizetésre használtam, ezekre jó volt. Viszont már hetek óta várok arra, hogy a maradék összeget visszautalják a számlámra. Írtam a supportnak is, válaszoltak, hogy vizsgálják a dolgot, de ez is már több, mint egy hete volt. Azóta „cancelling” státuszban van két virtuális kártya, a rajtuk lévő pénz nem használható.

   1. Boldog Karácsonyt, s köszönöm a válaszokat! Kedves Admin, a g2a.com-on origin-en, steam-en, uplayen..stb aktiválható videojátékok kulcsait lehet vásárolni. Jómagam Visa kártyával és paypallal fizettem ott eddig, azokkal nem is volt problémám. Lehet, hogy kipróbálom majd a virtuális mastercardot (elvileg mastercarddal is lehet ott fizetni) mondjuk ott, csak még morfondírozok rajta egy sort. 🙂

 3. Tisztelt Admin!

  Várható-e hogy nem csak virtuális mastercardot lehet igényelni a pénztárcához, vagy tervben van-e fizikailag is megfogható plasztik kártya igénylése is. Ugyanis más számos bitcoin pénztárcához lehet akár eur, usd, gbp alapú mastercardot igényelni, mint pl.Xapo, E-coin. Én nagyon örülnék neki ha erre mielőbb lehetőség lenne, mivel én személy szerint nagyon megszerettem az Upholdot, de ha ez a lehetőség a jövőben nem lesz, akkor sajnos egy olyan pénztárcát kell választanom ahol tudok olyan bankkártyát igényelni, amivel vásárolni, vagy ATM-ből készpénzt tudok levenni.
  Üdvözlettel

  1. Kedves nero2016, nem tudok róla, hogy terveznék plasztik kártya bevezetését a közeljövőben, de ezt az újítást se jelentették be előre (legalábbis én nem tudtam róla), szóval bármi megtörténhet.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük